Заборона на виїзд чиновникам: що розповіли у прикордонній службі

За час дії заборони на виїзд, окрім як у відрядження, з України не випустили майже 30 чиновників.

Державні органи надсилають списки службовців до Державної прикордонної служби. Про це повідомив речник відомства Андрій Демченко, пише "Українська правда".

Від державних органів до прикордонників вже надійшло 2 тис. листів-списків.

"За час дії змін, які уряд вніс у правила перетину держкордону громадянами України, що стосується визначеної категорії осіб державних службовців, прикордонники не випустили з країни майже 30 людей", сказав полковник.

Є виключення, яке стосується жінок та одиноких чоловіків, які можуть виїздити з України, слідуючи до своїх дітей за кордон або їх супроводжувати, сказав Демченко.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Нещодавно уряд також розширив цю категорію жінок і чоловіків серед держслужбовців до опікунів, піклувальників та прийомних батьків, сказав полковник.

У січні пасажиропотік знизився на 9%, розповів Демченко.

У січні Кабінет міністрів заборонив виїзд чиновників за кордон без поважних причин.

Перед цим народний депутат від "Слуга народу" Микола Тищенко на 11 місяці повномасштабної російської агресії запланував у Бангкоці зустріч з українською громадою. Зустріч запланував у готелі "Novotel" в столиці Таїланду.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що Тищенка нікуди за кордон не відряджав. Нардепа виключили з партії "Слуга народу" і парламетнської фракції.