Заборона російської мови у Могилянці: в університеті розгорівся конфлікт

У національному університеті "Києво-Могилянська академія" розгорівся конфлікт між двома студентськими організаціями.

Дві студентські організації академії, які створюються на базі спільних інтересів, конфліктують між собою на ґрунті мовного питання. Про це повідомила письменниця та громадська діячка Лариса Ніцой в Facebook.

На базі академії існує дві студентські організації СО Tempus та "Український студент". Перша послуговується у своїх чатах та роботі російською мовою, друга ж сповідує націоналістичні погляди.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Україномовні представники проросійського Tempus звернулися до свого голови Павла Русскіх з лагідним нагадуванням Правил внутрішнього розпорядку Києво-Могилянки і заборони спілкуватися мовою окупанта, прийнятою цього року. На це отримали лише виключення з організації та ігнорування питання.

"Знаєте, що зробив москвоязикий Голова цієї організації? Він вчинив як типовий московит. Тупо виключив цих членів з організації і з усіх чатів. Знаєте, чим прикрився? "Мальчиками" в окопах. Там тоже воюють "русскоязычные". Ну і почалася байда з "равные права", уважение личности" і.т.д. Ще й винними тих студентів зробив", пише Лариса Ніцой.

До конфлікту долучилися і члени організації "Українського студента", вимагаючи роз'яснень від президента академії. Чим завершилася історія поки невідомо.

У Національному університеті "Києво-Могилянська академія" не каратимуть за вживання російської мови. Напередодні у стінах закладу заборонили спілкуватися мовою окупантів.

Це питання не покарання, а "культурних змін" у внутрішній корпоративній культурі, розповів президент НаУКМА Сергій Квіт у коментарі ВВС News Україна.

У Національному університеті "Києво-Могилянська академія" заборонили російську мову. Норма прописана у нових правилах внутрішнього розпорядку університету. Це стосується викладачів, студентів та адміністративного персоналу.

В університеті має звучати українська мова. Та англійська, як друга робоча.