Захист від Shahed: термінали порту Південний виділять для Одеси $400 тис.

Термінали порту Південний "ТІС-Зерно", "ТІС-Міндобрива", "ТІС-вугілля" та ДП "Ворлд ТІС-Південний" вирішили виділити $400 тис. для створення додаткових пересувних груп протиповітряної оборони, які будуть захищати Одесу та її мешканців від атак "шахедів".

За повідомленням пресслужби терміналу "ТІС-Зерно", половина з цієї суми, а саме $200 тис., будуть забезпечені угорським власником групи "ТІС" Олексієм Федоричевим шляхом закупівлі додаткового ППО.

Пресслужба цитує Олексія Федоричева, який зазначає, що безпека та захист українців є найважливішим питанням нашого часу, тому керівництво країни та Збройні сили України докладають всіх зусиль для забезпечення захисту. Він також зауважує, що бізнес не повинен стояти осторонь від цих процесів, і тільки спільними зусиллями ми зможемо зберегти Україну та її людей.

Згідно з інформацією, за розподілом коштів і контролем за виконанням проекту буде відповідати Благодійний фонд "Фонд Олексія Ставніцера", який вже почав отримувати перші транші благодійних внесків. Оперативною інформацією щодо закупки обладнання для пересувних груп протиповітряної оборони за вказані кошти не поділились з огляду на безпеку.

"ТІС-Зерно" - український морський термінал, який займається перевалкою зернових вантажів. Заснований у 1999 році компанією ТОВ "ТІС-Зерно". Угорському бізнесмену Олексію Федоричеву належить 100% акцій цього терміналу.

Термінал розташований в порту "Південний", на північний схід від Одеси, і займає земельну ділянку площею 14 га. Для перевалки вантажів використовується модернізований причал №16, який має довжину 279 метрів і глибину 14 метрів біля межі.

Потужність перевалки вантажів складає 7 млн тонн на рік, а потужність зберігання складів - 460 тис. тонн. Крім того, термінал має найбільший в Європі підлоговий склад зерна з потужністю 120 тис. тонн.