Завдяки фонду Future for Ukraine трьом українським військовим встановили інноваційні протези у США

Троє українських військових Дмитро Скляренко, Олександр Дробатюк та Сергій Дудік прибули 12 грудня до Вашингтона для проходження процесу протезування та реабілітації кінцівок, втрачених внаслідок виконання бойових завдань у російсько-українській війні.

Щодня українські військові, мужньо захищаючи рідну землю, отримують важкі поранення та втрачають кінцівки. Наші хлопці розповіли, як дістали бойові поранення.

"Я втратив ногу через артилерійський обстріл під Сєвєродонецьком. Коли я отримував завдання від командира, місто обстрілювали ворожі сили, снаряд влучив і розірвався поруч зі мною. Так я втратив ногу, а мій командир загинув," розповідає український військовий Дмитро Скляренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські лікарі повертають травмованих воїнів до повноцінного життя

Дудік втратив руку, відбиваючи атаку окупантів поблизу с. Білогорівка Луганської області. Те, що рука не працює, він помітив під час перезарядження зброї. Через безупинні обстріли Дудік не міг вчасно отримати медичну допомогу, внаслідок чого кров почала згортатися. На момент приїзду медиків рука вже потемніла та її довелося ампутувати.

Дробатюк дістав поранення виконуючи бойове завдання у Миколаївській області. Майже одразу після прибуття на позиції, поряд пронісся ворожий танк і розпочався наступ. Побратими військового отримали поранення від мінометного обстрілу, а сам Дробатюк втратив кінцівку.

У рамках програми Operation Renew Prosthetics провідна міжнародна клініка з протезування MCOP International (MCOPi), Міністерство охорони здоров'я Мальти та фонд Future for Ukraine об'єдналися, щоб допомогти українським військовим отримати якісні протези та пройти реабілітаційний період.

Процес реабілітації був послідовним і достатньо швидким. Уже протягом першого тижня Скляренко та Дробатюк зробили свої перші довгоочікувані кроки, а Дудік заново вчився робити рухи протезом руки.

До програми протезування українських військових також долучилась клініка Steward Health Care Malta (SHCM). У січні відбудеться перша поїздка до клініки на Мальті, де ще двоє українських військових пройдуть процес протезування та реабілітації.

Фонд Future for Ukraine, у рамках кейсу "Протезування військових", покриває витрати на страхування, трансфер та перельоти, проживання та харчування українських військових. Зараз фонд проводить збір для українських військових, які у січні відправляться на Мальту. Підтримати збір "Протезування для військових на Мальті".

5 листопада український співак і продюсер Андрій Данилко продав Rolls-Royce Silver Shadow на аукціоні. Новий власник віддав за авто 250 тис. фунтів стерлінгів, це 11 млн грн.

Співак передав гроші на допомогу українцям, які постраждали від російської агресії. На кошти побудують центр реабілітації і протезування для дітей і дорослих.