Збірна України дізналася суперників у фіналі олімпійської кваліфікації

Збірна України успішно пройшла до фінальної частини кваліфікації на Олімпіаду-2026 з хокею. Розіграш олімпійських путівок відбудеться у серпні 2024 року, повідомляє «Суспільне».

Українська збірна здобула три перемоги на третьому етапі відбору. Вона розгромила Корею в першому турі, здолала Польщу в серії булітів у другому турі і перемогла Естонію в третьому турі. Таким чином, команда гарантувала собі перше місце в групі та вийшла в фінальну частину кваліфікації.

Україна, яка має найменший рейтинг серед збірних, що пройшли другий раунд кваліфікації, потрапила в групу D. Вона зіграє зі Словаччиною, Казахстаном і Білоруссю. Варто зауважити, що Білорусь наразі відсторонена від змагань, і рішення про її допуск до турніру буде ухвалено у березні.

Склад груп у фіналі кваліфікації Олімпіади-2026:

  • Група D: Словаччина, Білорусь, Казахстан, Україна
  • Група E: Латвія, Франція, Австрія, Японія
  • Група F: Данія, Норвегія, Словенія, Велика Британія

Матчі вирішальної стадії відбудуться з 29 серпня до 1 вересня 2024 року. До цього часу збірна України грала на хокейному турнірі Олімпіади лише одного разу. У 2002 році в Солт-Лейк-Сіті вона посіла 10-те місце.

Нагадаємо, що українська фехтувальниця Ольга Харлан в ніч на 11 лютого виборола золото на етапі Кубка світу з фехтування серед жінок в Перу. Це її перше золото на етапі Кубка світу з 2019 року.