Зеленський розповів, коли буде наступне важливе рішення щодо вступу в ЄС

Україна очікує на важливе рішення щодо свого вступу до Європейського Союзу. Єврокомісія оприлюднила свої рекомендації про початок перемовин з Україною, і на цій основі очікується прийняття рішення приблизно 14-15 грудня. Про це повідомив президент України, Володимир Зеленський, під час свого виступу на конференції Reuters Next у Нью-Йорку.

Президент підкреслив, що є задоволений рекомендаціями, які отримала Україна від Єврокомісії. Зеленський вважає, що наступне важливе рішення про перемовини може бути прийняте в середині грудня. Остаточне затвердження цього рішення має відбутися на саміті лідерів ЄС.

Президент підкреслив, що після прийняття цього рішення розпочнеться діалог між Україною та Євросоюзом. Він не має уявлення, наскільки триватиме цей діалог, але наголосив на його важливості, вказавши на сигнал, яким є рекомендації Єврокомісії.

Раніше, 8 листопада, посол Європейського союзу в Україні Катаріна Матернова передала прем'єр-міністрові Денису Шмигалю звіт Єврокомісії, в якому були викладені рекомендації щодо початку вступних переговорів.

Нагадаємо, що Європейська комісія офіційно рекомендує початок переговорів про вступ України та Молдови до Європейського союзу. Голова Комісії, Урсула фон дер Ляйєн, зазначила, що Україна успішно виконала більшість реформ, яких сподіваються від неї в ЄС.

Таким чином, Україна рухається до відкриття переговорів про членство в Євросоюзі, що було чітко виражене європейською стороною.