Зеленський розповів про головні результати саміту G7 для України

Зеленський розповів про головні результати саміту G7 для України

Зеленський розповів про результати саміту G7 та зустріч з Папою Франциском

Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю італійському телеканалу Sky TG24 розповів про головні результати саміту Групи семи у Хіртон-Парку та свою зустріч з Папою Франциском.

За словами Зеленського, на саміті G7 було ухвалено важливі рішення.

По-перше, зберігається велика політична підтримка України, а по-друге, всі країни "сімки" підтримують майбутній саміт миру й беруть у ньому участь. Крім того, лідери домовилися про можливість використати заморожені 50 млрд доларів російських активів на відновлення України та захист мирних жителів.

Зеленський також оцінив, чи можуть країни "Великої сімки" змінити свою підтримку України через вибори та зміну керівництва.

"Що стосується підтримки тієї чи іншої країни чи лідера, незважаючи на будь-які вибори, я думаю, що перш за все ми повинні дивитися на те, що ці нації та ці народи нас підтримують. І вони мають право обирати свого будь-якого лідера, і це абсолютно нормально. Це і є свобода, це і є демократія", - наголосив президент України.

Президент України також повідомив, що зустрівся з Папою Римським Франциском і подякував йому за допомогу у поверненні дітей. Він також додав, що дуже цінує роль Ватикану та сподівається на його присутність на майбутньому саміті миру, де однією з ключових тем стане повернення вивезених Росією українських дітей.

Читайте також: