Зеленський у Лондоні окремо подякував Джонсону

Президент Володимир Зеленський подякував колишньому прем'єр-міністру Великої Британії Борису Джонсону за підтримку у перші дні російського вторгнення.

Він сказав про це у виступи перед парламентарями Великої Британії, передає Gazeta.ua.

"Лондон підтримав Київ з першого дня, починаючи з перших секунд і хвилин війни. Простягнув руку допомоги, коли світ ще не зрозумів, як реагувати", заявив Зеленський.

Президент додав, що Джонсон об'єднав інших, коли це здавалося абсолютно неможливим.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Депутати тоді продемонстрували мужність і характер сильний британський характер", сказав Зеленський.

Країни працювали разом протягом своєї історії, щоб "насолоджуватися миром".

"Ми з вами і все людство досягли одного результату зло програло. Ми завжди будемо протистояти злу це лежить в основі наших і ваших традицій", проголосив президент.

Зеленський сказав, що зло повертається знову, але ми знаємо, що свобода переможе.

Коли Україна виграє війну, будь-який майбутній агресор і диктатор знатиме, з чим їм доведеться зіткнутися.

8 лютого президент України Володимир Зеленський прибув у Велику Британію. Літак з головою держави приземлився у Лондоні. На летовищі його зустрічав прем'єр-міністр Сполучного Королівства Ріші Сунак.

Президент вже звернувся до британського парламенту, а також має відвідати українських військових, які зараз навчаються у Великій Британії. Крім того, із Зеленським може зустрітися король Карл III.

9 лютого Зеленський поїде з офіційним візитом до Брюсселю. Він виступить перед Європейським парламентом та проведе низку зустрічей з лідерами ЄС, за даними ЗМІ.