Зеленський: Україна потребує всіх необхідних інструментів для перемоги над терористами

Зеленський: Україна потребує всіх необхідних інструментів для перемоги над терористами

Президент висловив занепокоєння через атаки російських терористів на Харківщину

Наприкінці 820-го дня війни, президент України Володимир Зеленський звернувся до українського народу, де розповів про ситуацію, що склалася в Харківській області через атаки російських терористів.

Весь день тривала ліквідація наслідків ударів, зокрема по Харкову, Люботину та Дергачам. Зеленський заявив, що одна з мішеней Росії сьогодні - видавничий комплекс, який був вражений ракетним ударом. Президент наголосив на тому, що російські терористи намагаються спалити та знищити всі сфери життя українців.

"Ракети, потім керовані авіабомби. Одна з мішеней Росії сьогодні – це видавничий комплекс, один з найбільших в Україні. Ракетний удар. Люди загинули, є поранені, згорів склад з книжками, обладнання", - заявив президент.

Зеленський пояснив, що такі події можливі через обмеження України в захисті, зокрема через відсутність систем протиповітряної оборони та далекобійної зброї для українських воїнів.

"Абсолютна більшість світу однаково сприймає загрозу терору: люди завжди прагнуть надійного захисту від терористів і справедливого покарання терористів за їхні атаки проти життя. І кожен народ сприймав би як неправильні, несправедливі обмеження в протидії терору. Захист життя повинен мати всі необхідні інструменти, щоб дійсно перемагати терористів", - підкреслив президент України.

Також Зеленський згадав про проведення Ставки та "зрозумілу" військову стратегію окупантів.

Читайте також: