Зеленський увів санкції проти Новинського, митрополита Павла та низки представників РПЦ

Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) щодо запровадження санкцій стосовно 10 осіб.

Серед них екснардеп і бізнесмен Вадим Новинський і намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло. Про це йдеться в указі голови держави, опублікованому на сайті його Офіса 25 січня

Також до санкційного списку потрапили низка представників Російської православної церкви (РПЦ): Ростислав Швець, Костянтин Чернишов, Олександр Овсянніков, Олександр Таранов, Олег Іванов, Олексій Маслєнніков, В'ячеслав Опанасенко та Володимир Удовенко.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Введені санкції зокрема передбачають:

блокування активів; припинення торговельних операцій; запобігання виведенню капіталів за межі України; заборону участі у приватизації, оренді держмайна; заборону вчинення правочинів щодо цінних паперів; заборону на набуття у власність земельних ділянок; анулювання або зупинення ліцензій та інших дозволів; зупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань; позбавлення державних нагород України, інших форм відзначення; припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України; заборону передання технологій, прав на об'єкти права інтелектуальної власності; анулювання офіційних візитів, засідань, переговорів з питань укладення договорів чи угод; припинення культурних обмінів, наукового співробітництва, освітніх та спортивних контактів, розважальних програм з іноземними державами та іноземними юридичними особами.

Контроль за виконанням рішення РНБО Зеленський поклав на секретаря Ради нацбезпеки Олексія Данілова. Указ набирає чинності з дня його опублікування

Напередодні стало відомо, що Україна запровадила санкції проти російського духовенства, яке підтримує російську війну проти України.

У списку санкцій переважно духовні особи з Російської православної церкви. Серед них протоієрей Гундяєв Михайло представник РПЦ при Всесвітній Раді Церков та інших міжнародних організаціях в Женеві.