ЗСУ просунулися на Запоріжжі – ISW оновив карти боїв

Українська армія просунулася в Запорізькій області.

Зокрема, 4 вересня ЗСУ провели наступальні операції на заході регіону та досягли значних тактичних успіхів. Геолокаційні кадри показують, що українські сили просувалися на південь від Роботиного і на захід від Вербового. Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Українські війська продовжують наступати на мелітопольському напрямку (захід Запорізької області) і досягли успіхів у напрямку Новоданилівки та Новопрокопівки.

Ситуація в Луганській та Харківській областях

4 вересня російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Новоєгорівки (16 км на південний захід від Сватового) та Білогорівки (12 км на південь від Кремінної).

Речник Східного угруповання військ Ілля Євлаш заявив, що російські війська почали зміцнювати свої позиції біля Новоєгорівки та припинили штурм українських позицій у цьому районі.

Бої на Донбасі

4 вересня українські війська наступали поблизу Бахмута. Геолокаційні кадри показують, що українські війська просувалися на схід від Оріхово-Василівки.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що українські війська досягли успіхів поблизу Кліщіївки.

Російські війська невдало атакували на північ від Кліщіївки та поблизу Курдюмівки та Озарянівки. Також загарбники провалили наступ поблизу Сєверного, Авдіївки, Мар'їнки (на західній околиці Донецька), Красногорівки (безпосередньо на захід від м. Донецьк) і Новомихайлівки (10 км на південний захід від м. Донецьк).

3 вересня російські війська продовжили наступати на лінії Куп'янськ-Сватове, але не досягли підтверджених успіхів. Вели безуспішні наступальні дії поблизу Новоєгорівки в 15 км на південний захід від Сватового.

Значні втрати росіян за останній тиждень спричинили короткочасну паузу в наступальній активності ворога. Російські військові блогери стверджували, що російські війська продовжували наступальні дії за 7 км від Куп'янська та поблизу Новоселівського.