Зупинити допомогу біженцям. Лещенко хотів виправдатися, проте розлютив соцмережі

Країни ЄС повинні припинити допомагати біженцям - Лещенко

Екснардеп та радник керівника Офісу президента України Сергій Лещенко висловив думку, що країни Європейського Союзу повинні припинити допомагати біженцям, щоб змусити їх повернутися додому. Це заявлення викликало багато обговорення серед українців, які помітили, що Україна не зробила достатньо, щоб змусити біженців бажати повернутися.

Сам Лещенко пізніше опублікував пост, в якому спробував пояснити свої слова. Він подякував українцям, які залишилися в країні і платять податки, а також тим, хто знаходиться за кордоном і допомагає державі.

«А тим, хто розширює мої слова і намагається ніби щось довести, ніхто не хоче і ніколи не буде вдячний. Тих, хто навмисно викривляє мої слова або вигадує щось безглузде. Тих, хто робить яскраві цитати, виймаючи мої слова з контексту. Тих, хто всі роки живе на хейті та намагається зводити будь-яку дискусію до лейблів. Тих, хто навіть в повідомленні про ракетний удар робить політичні маніпуляції, на зразок Ірини Геращенко. Такі маніпулятори - частина минулого України, що може викликати тільки сором», – написав Лещенко.

Проте, цей пост лише ще більше посилив обговорення його заяви. Люди в коментарях не зрозуміли спробу колишнього депутата виправдатися та пояснити свої слова.

Інші заяви Лещенка щодо українців

Раніше, Лещенко висловивсвою думку, що все складніше українцям, які залишилися в Україні і тим, хто емігрував за кордоном, знайти спільну мову. Він вважає, що країни, що приймають біженців, повинні припинити свою підтримку, щоб змусити їх повернутися додому. Лещенко також вважає безглуздими аргументи про небезпеку повернення в Україну.

Раніше в «Главкомі» було зазначено, що Лещенко заробив 2,5 млн грн на «Укрзалізниці» та отримав 747,2 тис. грн гонорарів від іноземних компаній. Він також отримав 187,3 тис. грн зарплати за сумісництвом, 659,5 тис. грн доходу від підприємницької діяльності та 664,6 тис. грн роялті.