Журналісти назвали нардепів, які під час війни відпочивали за кордоном: дані руху "Чесно"

Близько 20 народних депутатів журналісти виявили за кордоном на відпочинку під час війни.

Більшість із них представники ОПЗЖ, на другому місці ті, хто балотувався від "Слуги народу". Про це повідомляє Рух "Чесно".

Зазначається, що майже в усіх випадках нардепи відвідують популярні туристичні країни з виходом до моря чи океану.

Нардепи, які втрапили в скандал через виїзд за кордон:

Григорій Суркіс;Олександр Герега;Богдан Торохтій;Олександр Пономарьов;Сергій Шахов;Микола Тищенко;Юлія Тимошенко;Суто Мамоян;Олександр Пузанов;Вадим Столар;Олександр Дубінський;Сергій Льовочкін.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Ми бачимо вибірковість у покаранні. Хтось із нардепів складає мандат, як Юрій Арістов, а хтось, як Богдан Торохтій чи Микола Тищенко, залишається з повноваженнями після того, як їх виключили з фракції. Разом з тим у парламенті після скандалу з поїздкою Арістова на Мальдіви виникли серйозні проблеми", йдеться у повідомленні.

У "Чесно" нагадали, що Офіс президента розпорядився не випускати народних депутатів у закордонні відрядження.

"А це значить, що у нас оголюється дипломатичний фронт, коли настільки важлива підтримка західних партнерів. Цього не можна допустити", йдеться в повідомленні.

Тепер під загрозою опинилася низка закордонних відряджень нардепів.

До слова, у Верховній Раді наразі рекордно низька кількість депутатів 404, і через це доволі важко знайти голоси для підтримки важливих ініціатив.

У липні ЗМІ повідомили, що народний депутат із фракції "Слуга народу" Юрій Аристов був у п'ятизірковому готелі Waldorf Astoria Maldives на Мальдівах.

Після скандальної публікації нардеп написав заяву про складання депутатських повноважень.

Після низки скандалів із "відрядженнями" народних депутатів на люксові курорти влада заблокувала нардепам і чиновникам виїзд за кордон.

Законодавство, яке регулює відрядження, доопрацюють.