Ізраїль координуватиме відповідь по Ірану із США, - NYT

Після масованої ракетно-безпілотної атаки з боку Ірану, Ізраїль готується завдати удару у відповідь. Однак перед цим ЦАХАЛ має намір ретельно скоординувати свої дії із найближчими союзниками.

За інформацією газети The New York Times, уряд Ізраїлю розпочав переговори зі своїми американськими партнерами після іранської атаки. Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху провів нараду з членами кабінету міністрів, а потім зателефонував президенту США Джо Байдену. Деталі розмови поки що не розголошуються.

Одне високопоставлене джерело в ізраїльському уряді, яке побажало залишитися неназваним, підтвердило, що будь-який удар у відповідь буде погоджений з американськими та іншими союзними силами. В офіційній заяві Білого дому також згадано телефонну розмову між Байденом та Нетаньяху, але обіцяно надати подробиці пізніше.

За інформацією ще двох ізраїльських чиновників, Іран використав 185 безпілотників та 36 крилатих ракет під час атаки. Більшість з них були запущені з території Ірану, але деякі ракети запускалися з Іраку та Ємену.

Тлумачний напад Ірану на Ізраїль

Увечері 13 квітня Іран влаштував атаку на Ізраїль, використовуючи більше 300 дронів і ракет.

Наслідки атаки

Як наслідок атаки, Йорданія закрила свій повітряний простір через можливі іранські атаки на Ізраїль. Також стало відомо, що йорданські військові збили ворожі дрони над своєю територією.