Росія може домовитись із Суданом про обмін зброєю - ISW

Росія може домовитись із Суданом про обмін зброєю - ISW

Росія підпише угоду зі Збройними силами Судану про обмін зброєю

Інститут вивчення війни повідомив, що Росія може укласти угоду зі Збройними силами Судану, яка передбачатиме обмін зброєю для російського логістичного хабу в Порт-Судані на Червоному морі.

Заступник головнокомандувача ЗСС Ясір Аль-Атта заявив, що делегація військових незабаром поїде до Росії, щоб укласти угоду про обмін "життєво важливого озброєння і боєприпасів" для російського логістичного центру у Порт-Судані.

Аль-Атта описав центр як "не зовсім військову базу".

Відомий російський військовий блогер, нагороджений Кремлем, також стверджував, що ЗСС змогли повернути собі кілька районів Хартума завдяки поставкам іранських безпілотників.

Заступник міністра закордонних справ Росії і спеціальний представник президента Росії в Африці і на Близькому Сході Михайло Богданов зустрівся з главою СВС Абдель Фаттахом аль-Бурханом і кількома іншими суданськими офіційними особами під час візиту до Судану 28 і 29 квітня.

ISW раніше оцінював, що Росія може змінити підтримку в громадянській війні в Судані на користь ЗСС і створити військово-морську базу в Червоному морі.

Військові аналітики вважають, що російська підтримка Збройних сил Судану допоможе Ірану, оскільки зблизить російську і іранську політику і стратегію в регіоні.

Джерело: Українська правда

Читайте також: