У Німеччині біженцям почнуть видавати платіжні картки для соцвиплат

Бундестаг схвалив платіжні картки для біженців у Німеччині, на які нараховуватимуться виплати. Раніше гроші видавалися мігрантам готівкою.

Про це пише Deutsche Welle.

Ухвалені поправки до закону про виплати біженцям

13 квітня Бундестаг більшістю голосів ухвалив поправки до закону про виплати біженцям та прохачам політичного притулку.

Відповідно до прийнятих змін, соціальні виплати таким категоріям іноземців не видаватимуть готівкою, а зараховуватимуть на спеціальні передплачені дебетові картки без прив'язки до банківського рахунку.

Мета цієї правової норми — запобігти переказу біженцями грошей їхнім сім'ям, які залишилися на батьківщині. А також особам, які доставляють країну мігрантів нелегальним шляхом.

Користувачі можуть перевіряти баланс коштів у своїх картах. Кожна земля ФРН сама вирішуватиме, яку частину соціальних виплат зараховувати на платіжну картку мігранта. Можливість зняття готівки також буде обмежена на розсуд місцевої влади.

Раніше ми розповідали, у яких випадках біженці зможуть отримати соціальні виплати у Німеччині готівкою.

Значне зростання кількості українців у Німеччині

Кількість українців у Німеччині значно зросла з початку війни в Україні у 2022 році. За даними Євростату, зараз у країні перебувають понад 1,3 млн біженців з нашої країни.

Додамо, що українці у Німеччині прирівнюються до громадян Німеччини за розміром допомоги по безробіттю: з 1 січня 2023 року розмір допомоги по безробіттю становитиме 449 євро. Додаткову фінансову допомогу також можуть отримати вагітні жінки, матері чи батьки, які самостійно виховують дитину тощо.

Ми також розповідали, у яких країнах Європи найвищі виплати для біженців.