Як балерина отримала 1,5 млрд грн на ремонт метрополітену: нове розслідування про Брагінського

Капітальний ремонт "червоної гілки" метро

У Києві КП "Київський метрополітен" уклало контракт на капітальний ремонт "червоної гілки" метро на суму 1,5 млрд грн з компанією, яка належить родичці бізнес-партнера генерального директора метро Віктора Брагінського.

Жінка викладає класичну хореографію в академії танцю
, повідомляє Bihus.Info.

Загальна вартість ремонту

Згідно зі звітністю метрополітену, загальна вартість угоди становить 1,58 млрд грн. Підряднику вже сплачено близько мільярда. Є підозри, що контракт може містити завищені ціни на матеріали та обладнання.

Власниця компанії-підрядника

Основною власницею компанії-підрядника є балерина Тетяна Белецька, яка також викладає в українській опері та академії танцю. За даними журналістів, вона ймовірно є тещею бізнес-партнера Віктора Брагінського - Кирила Кривця, з яким він раніше співпрацював у структурах Нафтогазу та бізнесі.

Відповідь голови метро та мера Києва

На запит медій голова метро Віктор Брагінський надіслав письмову відповідь, де стверджує, що Кирил Кривець і Тетяна Белецька не є його родичами, хоча це питання не постало. Мер Києва Віталій Кличко закликав передати дані з розслідування журналістам Bihus.Info для подальшого розгляду в правоохоронних органах.

Директору метро Віктору Брагінському сьогодні, 18 березня, буде вручено звільнення через гучний скандал. Він висловив подяку метрополітенівцям та Віталію Кличку у своєму дописі.