Як Ізраїль програв інформаційну битву. Урок для України

Ось приклад того, як Ізраїль поступився в інформаційній війні. Я від самого початку звертав увагу на те, як палестинці використовували соціальні медіа для поширення своєї інформації.

За аналізом журналу "Економіст", станом на 19 жовтня пости, які підтримували Палестину, переважали на 3,9 рази пости, що підтримували Ізраїль.

Вчора міністр закордонних справ Ізраїлю заявив, що їм знадобиться 2-3 тижні, щоб завершити операцію, після чого буде дуже складно урізати тиск. На минулому тижні дипломати з арабських країн передали повідомлення про необхідність прийняття гуманітарних заходів у Газі, інакше США втратять своїх арабських союзників.

Інформаційна війна, друзі, вже не тільки про посиденьки на дивані. Як я раніше пояснював, зараз інформаційний ефект може бути основною метою реальних військових дій. Незважаючи на це, Ізраїль не зрозумів це, і опинився в дуже складному положенні. Головна проблема полягає в тому, що навіть якщо Хамас буде знищений, Ізраїль не зможе повернутися до своєї колишньої ролі і міжнародної підтримки. Я думаю, що ситуація знаходиться на шляху до подальшого ускладнення, і, незважаючи на військовий успіх, Ізраїль може вийти переможеним з цієї війни.

У нас також є свої проблеми. Програш в інформаційній війні в Угорщині і Словаччині вже сягнув 540 мільйонів євро. Перемога Альтернативи для Німеччини, Трампа та інших може стати катастрофою для нас.

Якщо ми не почнемо активно формувати підтримку нашої країни на рівні західних суспільств, а не лише еліти, то війна точно завершиться для нас негативно.

Читайте також:
  • Чи сформується новий мусульманський та арабо-перський консенсус щодо Ізраїлю?
  • Війна на Близькому Сході. У ліквідації ХАМАСу зацікавлені всі
  • У Вашингтоні сотні тисяч людей вийшли на марш за Ізраїль (фото)
  • ХАМАС тримав зброю і заручників під дитячою лікарнею: Ізраїль оприлюднив докази (фото)