Як Верховна Рада приймала бюджет. Депутатка показала «безпрецедентне фото»

У четвер, 9 листопада, Верховна Рада затвердила державний бюджет на наступний рік. Ірина Геращенко, співголова фракції "Європейська Солідарність", звернула увагу на цікавий факт, який стався під час розгляду проєкту документа.

Вперше в залі Верховної Ради відсутній прем'єр-міністр під час розгляду Державного бюджету на 2022 рік. На його місці сидить Микола Тищенко. Згідно з депутаткою, це порушує багаторічну парламентську традицію і свідчить про повну деградацію парламенту.

На опублікованому фото видно, як Микола Тищенко, народний депутат, сидить на місці прем'єр-міністра і жартує з іншими парламентаріями.

Бюджет на 2022 рік отримав підтримку 276 народних депутатів, які представляють фракції "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", "Голос", інші групи та незалежних депутатів. Фракція "Європейська Солідарність" утрималась від голосування. Геращенко відзначила, що бюджет не є бюджетом країни, яка веде війну, оскільки видатки на оборону зменшилися на 6%, а на фінансування репресивних органів, таких як Генеральна прокуратура, було виділено більше коштів. Бюджет також передбачає великі витрати на організацію марафонів та виробництво серіалів.

Згадаємо, що нещодавно у Верховній Раді виник конфлікт між Миколою Тищенком і Олексієм Гончаренком. Тищенко назвав Гончаренка "півнем з Одещини" і розповів, як він, будучи депутатом Одеської облради, підтримував російську мову. Депутати після цього почали фізичну суперечку, під час якої Тищенко розтягнув штани Гончаренка. Фото цього інциденту було опубліковано.

Також в його розповіді зазначалося, що він поставився до засновників і ключових учасників "найбільших арбітражних та офшорних офісів". Тому залучив поліцію і представників Територіального центру комплектування (ТЦК).