Якою буде ситуація на фронті протягом зими: прогноз Euroactiv

За словами представника НАТО, Збройні сили України, швидше за все, не зможуть витіснити російські війська з тимчасово окупованих територій до кінця 2024 року. Ця інформація була оприлюднена у виданні Euractiv. Західні союзники Києва продовжуватимуть фінансування ЗСУ та надаватимуть військову підтримку, незважаючи на кризу на Близькому Сході, яка вимагає частину ресурсів.

Однак постачання зброї та її виробництво для України йде не зовсім за планом, що ставить під загрозу здатність Заходу підтримувати лінію фронту протягом наступних місяців. Журнал підкреслює, що Росія не збирається знімати свої війська внаслідок виснаження Заходу після 646 днів війни.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав уникати недооцінки бойового потенціалу Росії та заявив, що цілі Москви в Україні не змінилися. Він також зауважив, що Росія користується іранськими безпілотниками та отримує зброю від Північної Кореї.

Спікер НАТО зазначив, що агресія Росії загрожує безпеці Європи і члени Альянсу надають Україні велику військову, фінансову та гуманітарну підтримку. Він також висловив впевненість у тому, що Україна одного дня стане членом НАТО.