Аналітики заявили, що українські можливості ППО залишаються обмеженими та деградованими

Українські засоби протиповітряної оборони є обмеженими та деградованими, що дає змогу російським літакам безпечно діяти на деяких критичних ділянках фронту. Про це заявили в Інституті вивчення війни (ISW) з США.

Недавно російські мілблогери опублікували відеозаписи, зняті 19 квітня, на яких показано, як російські літаки Су-25 і Су-34 здійснюють удари на українські позиції низько над землею біля Часового Яру в Донецькій області. Вони висловили похвалу російській авіації за швидкість просування на території України протягом останніх місяців.

Це свідчить про недостатню здатність української протиповітряної оборони у цьому районі стримувати російські літаки на фронтовій лінії. Зараз Росія може свободно діяти на глибині понад 100 кілометрів в українському повітряному просторі.

Україна може завдати ударів по російській авіації, але це недостатньо для компенсації дефіциту протиповітряної оборони. За становищем аналітиків, українські сили змушені використовувати обмежені засоби протиповітряної оборони та розміщувати їх у певних районах, що дозволяє російській авіації швидко досягати своїх цілей на землі.

Кілька країн НАТО зобов'язалися надати Україні більше систем протиповітряної оборони, що буде оголошено найближчим часом. Нідерланди також виразили готовність придбати батарею протиповітряної оборони Patriot для передачі її Україні.

Читайте також:

  • Чому Захід зобов'язаний захищати повітряний простір над Україною
  • ISW повідомив, на якому напрямку тривали позиційні бої, але лінія фронту не змінилася