Атака РФ на столицю: Боррель провів ранок в укритті

Боррель провів ранок в укритті через ракетну атаку РФ

Високому представникові ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозепу Боррелю, який прибув до Києва, довелося провести ранок в укритті через масовану ракетну атаку Російської Федерації. Про це Боррель повідомив на своїй сторінці у соцмережі. Він написав, що свій ранок починає в укритті, коли по всьому Києву лунають сигнали повітряної тривоги. Це, за словами політика, є щоденною реальністю українського народу з моменту початку російської агресії. Боррель також додав фото з укриття.

Боррель прибув до Києва для обговорення підтримки України

Україну у вчетверте за час повномасштабного вторгнення відвідав високий представник ЄС з закордонних справ Жозеп Боррель. Він прибув до столиці з метою обговорити підтримку України з боку Євросоюзу у військовій та фінансовій сферах, а також на шляху реформ в ЄС. Боррель зазначив, що хоче обговорити питання підтримки України з українськими друзями.

Росія знову завдала масованого удару по Україні

7 лютого Росія знову атакувала Україну. Війська РФ випустили ракети з Ту-95МС та Ту-22М3, а також використали балістику. Крім того, російська армія запускала "Шахеди". Ця атака спровокувала активацію захисту повітряного простору Польщі, яка підняла винищувачі F-16.