Блокада кордону: Шмигаль назвав причину бід польських фермерів

90% українського експорту проходить через порти Чорного моря та Дунаю - прем'єр-міністр

Під час пресконференції прем'єр-міністр Денис Шмигал заявив, що проблеми польських фермерів не пов'язані з експортом аграрної продукції з України, а з експортом з Росії та Білорусі. Він зауважив, що більше 90% українського експорту йде через морські порти та через порти на Дунайському напрямку.

Прем'єр-міністр вважає блокаду кордону, яку проводять польські аграрії, безглуздою, оскільки лише менше 5% українського експорту рухається автомобільними шляхами. Він також додав, що уряд України запропонував Польщі 5 кроків для вирішення проблеми блокади, і польська сторона розглядає їх.

«Польські аграрії повинні розбратися зі статистикою та причинами своїх проблем, які пов'язані з експортом зерна та продовольства з Росії та Білорусі. Це необхідно зупинити для Євросоюзу та Польщі», - заявив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, польські фермери також провели блокаду на кордоні з Литвою. Україна та Польща ведуть переговори щодо тимчасового закриття кордону для товарообігу. Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск назвав це рішення «тимчасовим і болючим для обох сторін». Він також оголосив про проведення сільськогосподарського саміту у Варшаві, на якому зустрінеться з лідерами протестуючих фермерів.

Читайте також:

  • Зерно, висипане на землю. Нардеп Княжицький пояснює, чому не варто хапатися за серце
  • Україна та Польща. Як подолати нинішні труднощі у відносинах?
  • Хто винен у блокаді українсько-польського кордону: поляки дали відповідь
  • Блокада кордону. Наразі ми зазнаємо невдачі