Головна

Лікарні окупованої Луганщини переповнені пораненими бойовиками

Лікарні окупованої Луганщини переповнені пораненими бойовиками

Українським журналістам вдалося отримати внутрішній документ із луганської клініки міста Первомайська, де вказується, що серед численних поранених понад сотню померли.

У період з 15 травня по 15 червня до лікарні окупованого міста Первомайська доправили 893 поранених бойовика. Основну масу становлять російські військові. Є також мобілізовані з ОРДЛО.

Серед 893 людей 124 померли від отриманих травм.

Бойовики надходять у вкрай тяжкому стані. Їхні тіла мають численні опіки різних ступенів, дроблення кісток, руйнування слизових оболонок.

Гарячі бої у Сєвєродонецьку та прилеглих локаціях супроводжуються великими втратами. Поранених, яких встигають забирати з поля бою, везуть у місцеві клініки, де медичний персонал також вкрай виснажений. Окупанти скаржаться на кадровий голод.

Однак у документах не вказуються особливості та проблеми несення медичної служби на тимчасово окупованих територіях. Про тих, хто загинув, перебуваючи безпосередньо в боях, відомості взагалі засекречені.

Дані про втрати, надані з Первомайська, відображають ситуацію лише цієї маленької лікарні. Загальна картина російських втрат насправді жахає.

Читайте також: