Бригаду без досвіду та злагодженості кинули на прорив: Бутусов повідомив про загибель командира

17 липня загинув командир піхотного відділення 47-і механізованої бригади Дмитро Рибаков.

Він брав участь у наступі на російські позиції у Запорізькій області, повідомив головний редактор "Цензор.нет" Юрій Бутусов.

"Позивний "Репортер", журналіст по професії, справжній воїн по духу. Ми багато спілкувались під час війни, він казав в яких важких умовах доводиться йти у бій. Дмитро міг бути ідеальним пресофіцером, але він обрав найважчий та найвідповідальніший шлях на війні став піхотинцем у бригаді прориву, тим, хто очолює прорив та йде першим", написав він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Бутусов пише, що бригада Рибакова зазнала значних втрат, оскільки її без досвіду та злагодженості кинули на прорив найпотужнішого російського вузла оборони на півдні.

"Дмитро все це бачив, все розумів, але він ніколи "не вмикав задню", він завжди йшов вперед, і не відмовлявся від найнебезпечніших завдань. Дмитро Рибаков загинув в атаці, під час штурму російських позицій. Пишаюсь, що мав честь спілкуватись та товаришувати з тобою. Я обов'язково оприлюдню у свій час усе, що ти мені розповідав про ці події. Твій подвиг не буде забуто", підсумував він.

Дмитро Рибаков народився в Азербайджані. Вивчав історію в Одеському національному університеті ім. Іллі Мечникова, соціологію в Яґеллонському університеті у Кракові, а також у Київській школі економіки. Працював на каналі "Тоніс", дописував як фрилансер для LB.ua, був редактором і журналістом у Forbes Ukraine, Chas News.

Захоплювався спортом, займався триатлоном.

У Рибакова залишилися дружина та 16-річна донька.

Російські загарбники зосереджують основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Минулої доби на фронті відбулось понад 40 бойових зіткнень. Про це вранці 22 липня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.