Бутусов показав запуск ракет "Нептун", які потопили "Москву"

13 квітня виповнюється рік, як Збройні Сили України провели унікальну операцію і завдали ударів по флагману російського Чорноморського флоту ракетному крейсеру "Москва".

Після цього він затонув під час буксування до тимчасово окупованого Севастополя. Журналіст Юрій Бутусов оприлюднив відео, на якому, за його словами, показаний запуск двох ракет комплексу РК-360 "Нептун" по крейсеру "Москва".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Історичне відео найбільшої морської перемоги після Другої світової війни. Рівно один рік тому, 13 квітня 2022-го року, о 14.10, розрахунок протикорабельного ракетного комплексу РК-360 "Нептун" Збройних сил України здійснив залп двох ракет по флагманському кораблю Чорноморського флоту РФ ракетному крейсеру "Москва", написав журналіст.

Він заявив, що через сім хвилин, о 14:17, ракети вразили крейсер, який від ударів загорівся. Вже ввечері того ж дня екіпаж припинив боротьбу за живучість крейсера та покинув його. "Москва" затонула разом з боєкомплектом 14 квітня під час спроби буксирування.

"Блискучий успіх українських воїнів та інженерний подвиг конструкторського бюро "Луч" та його керівника Олега Коростельова", додав Бутусов.

Збройні сили України підбили крейсер "Москва", який був у Чорному морі, 13 квітня 2022 року. У РФ не визнали, що Україна завдала по крейсеру ракетного удару. Пізніше РФ підтвердила, що "Москва" зазнала серйозних пошкоджень, там нібито "здетонував боєзапас унаслідок пожежі".

Росія досі не знає всіх подробиць знищення українськими військовими флагмана російського Чорноморського флоту "Москва". Збройні сили України можуть пропонувати росіянам черговий сюрприз на морі, чергову "бавовну", пов'язану з їхніми кораблями, сказав нещодавно міністр оборони України Олексій Резніков.