ЦАХАЛ завдав удару по машині швидкої допомоги в Газі

У п'ятницю, 3 листопада, Ізраїль здійснив наступ на автомобіль швидкої допомоги в місті Газа, яку, за його словами, використовував ХАМАС. Цю інформацію повідомляє Reuters.

За заявою ЦАХАЛ, військові підтвердили, що машину використовував терористичний осередок ХАМАС. Було вбито декілька збройних членів організації в результаті авіаудару.

Говорити про це інциденті також коментував речник міністерства охорони здоров'я в Газі, Ашраф аль-Кідра. Він зазначив, що машина швидкої допомоги була частиною конвою, який Ізраїль обстрілював під час виїзду з лікарні Аль-Шифа.

У заяві Ізраїлю не було представлено жодних підтверджень, що швидка була пов'язана з ХАМАС.

«Ми наголошуємо, що в цій області йде бойова діяльність. Ми вже декілька разів закликали мирних жителів евакуюватися на південь для своєї безпеки», - повідомили представники ЦАХАЛу.

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я, Тедрос Адханом Гебреєсус, відреагував на цей обстріл, заявивши, що він шокований повідомленнями про напади на автомобілі швидкої допомоги, які евакуюють пацієнтів.

Згідно з даними CNN, Ізраїль взяв на себе відповідальність за напад біля лікарні Аль-Шифа в місті Газа. В результаті цього інциденту загинули 15 людей, а ще 50 отримали поранення.

Нагадаємо, кілька днів тому, ізраїльська армія обстріляла Французький інститут в Газі, дипломатичний об'єкт, що належить до сфери управління МЗС Франції.