"Церква без Христа". Відбулася премʼєра фільму Миколи Княжицького про необхідність заборони РПЦ

Стрічка "Церква без Христа" є документальним фільмом, який був премʼєрою в кінотеатрі "Люмʼєр" у Івано-Франківську. Фільм розповідає про заборону діяльності Російської православної церкви в Україні та демонструє роль церкви в українському православ'ї. Зйомки стрічки відбувалися в різних містах, включаючи Бородянку, Київ, Львів та Івано-Франківськ.

Автори фільму зібрали докази того, що Російська православна церква діє в Україні як інструмент загарбницької політики Москви. Вони також показали пряму колаборацію священників з московським патріархатом під час окупації Бородянки. Автор фільму, народний депутат Микола Княжицький, пропонує спосіб заборонити Російську церкву в Україні, а саме Законопроєкт №8221, який підтримали представники різних політичних сил. Проте, влада блокує прийняття цього закону.

Фільм "Церква без Христа" є політичним і захищає Законопроєкт №8221, який має на меті розрив залежності українського православ'я від Москви. Заборона діяльності Московського патріархату в Україні слугує питанням національної безпеки.

Згідно з міжнародним правом, Законопроєкт є відповідним всім міжнародним нормам і конвенціям, оскільки будь-яку структуру можна заборонити, якщо вона шкодить національній безпеці. Російська церква впливає на Україну і загрожує існуванню української держави. Проте, є особи, які відстоюють Російську церкву на основі міфу про канонічність церкви. Ведеться громадський тиск для переконання тих, хто ще сумнівається у необхідності заборони діяльності Російської церкви в Україні.

Деякі експерти, такі як історик та народний депутат Володимир Вʼятрович, вважають, що діяльність російської церкви утримує Україну в російському впливі. За їхніми словами, зміцнення незалежності України стає можливим шляхом розривання залежності від Російської церкви.

У Верховній Раді зібрали необхідну кількість підписів для винесення питання про заборону діяльності Московської церкви на розгляд. Це стало можливим завдяки підтримці різних політичних сил. Проте, на голосуванні потрібно буде знайти ще 226 голосів для прийняття відповідного закону.

Підписуйтеся на наш телеграм канал новостей - INKORR