Чи оголосять у Росії мобілізацію – розвідка Великої Британії дала прогноз

Мобілізація у Росії негативно впливає на економіку.

Перед президентськими виборами 2024 року нової мобілізації, швидше за все, не буде. Про це пише Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

До кінця 2023 року росіяни планують набрати 420 тис. контрактників. 3 вересня заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв сказав, що на цей час набрали 280 тис. Цифри ці перевірити неможливо.

Інститут економічної політики Єгора Гайдара підрахував, що нестача робочої сили у російській промисловості досягла нового максимуму в 42% у липні 2023 року.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

ІТ-сектор Росії намагається зберегти свою робочу силу. Це може свідчити про сильний кадровий голод після того, як близько 100 тис. ІТ-фахівців покинули Росію 2022 року. Це 10% робочої сили ІТ-сектору.

4 вересня 2023 року президент РФ Володимир Путін підписав указ про збільшення віку звільнення від призову до армії для ІТ-фахівців із 27 до 30 років.

"Напередодні президентських виборів у Росії, запланованих на березень 2024 року, російська влада, ймовірно, прагнутиме уникнути подальших непопулярних мобілізацій", підсумували у Міноборони Великої Британії.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) підготував щорічний звіт про стан ВВП різних країн світу.

Очікується, що загальний рівень ВВП у світі зросте, однак є кілька країн, яким МВФ прогнозує скорочення внутрішнього валового продукту. Про це пише Comments.ua.

Згідно зі звітом World Economic Outlook 2023 зменшення ВВП очікується для 29 країн на загальну суму у $500 млрд.

Лідером зі скорочення економіки є Росія, яка втратить до кінця 2023 року $150 млрд у порівнянні з показниками минулого року. Це становить близько третини від загального спаду економік 29 країн.

Таким чином за прогнозами МФВ Російська Федерація матиме у кінці 2023 року ВВП $2,06 трлн.