Чи скасують в Києві комендантську годину на Новий рік: у Кличка відповіли

У Києві не планують скасовувати комендантську годину під час святкування Нового року.

Жодних масштабних гулянь в місті не буде. Про це заявив заступник мера столиці, секретар міської ради Володимир Бондаренко в ефірі телеканалу "Київ".

За його словами, гірлянду на головній ялинці Києва та України "точно вмикатимуть" на Новий рік та на Різдво. Також намагатимуться і вечорами, "щоб кияни могли відчути елемент свята".

"Швидше за все, режим комендантської години діятиме і на Новий рік. Тому жодних великих святкувань в столиці Нового року та Різдва не буде. Привезти дитину до ялинки, подивитися, дотримуватися правил безпеки так. Не підсвічуватиметься ялинка під час повітряної тривоги", заявив Бондаренко.

Комендантська година в Київській області та столиці діє кожного дня з 23:00 до 5:00. У цей час заборонено перебувати на вулиці та у громадських місцях; переміщатися транспортом без спеціальної перепустки або пішки.

19 грудня у центрі Києва на Софійській пл. засвітили головну новорічну ялинку України. Цього року вона 12 м заввишки замість 31, як торік. Цьогорічне новорічне дерево назвали "ялинкою незламності".

Коштів на прикраси для ялинки не витрачали з міського бюджету. Її встановили коштом меценатів і бізнесу, повідомляв Віталій Кличко.