Чистки в Офісі президента: в оточенні Зеленського готують зміни

Офіс президента можуть очікувати великі зміни. Під ніж можуть піти одразу кілька великих посад і людей, що їх займають.

Серед таких зараз обговорюють заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Андрій Миселюк.

"Процес перелаштування керівництва Офісу президента, і взагалі оточення Зеленського, до військових реалій йде постійно. Те, що зараз почали говорити про можливі кадрові зміни, це цілком можливо. Це частина перебудови системи прийняття рішень та пріоритетів у відповідності до завдань, які зараз стоят перед країною. І відповідно треба шукати людей, які можуть найбільше цьому відповідати", говорить Миселюк.

Тимошенко довів свою потрібність президенту у часи до повномасштабної війни, додає політолог.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Коли займався "Великим будівництвом" та іншими подібними проектами. Зараз ситуація інша і інші питання стоять на порядку денному. Тому і можливі зміни щоб займатися більш важливими секторами", наголошує Миселюк.

Найпершими під ніж підуть великі інфраструктурні проєкти і люди які ними займалися, пояснює політолог.

"Зараз таких проєктів немає. І прийдуть люди, які зможуть реагувати на нові виклики. Такі зміни зазвичай зачіпають декілька фігур одразу. І зараз скоріше за все змінять кількох посадовців, уточнює Миселюк.

Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко може найближчим часом втратити свою посаду. Ймовірні звільнення деяких пов'язаних з ним очільників ОВА. Про це повідомили низка ЗМІ. Про звільнення Тимошенка також писали нардепи Олексій Гончаренко та Ярослав Железняк. Останній зазначив, що в ОП будуть "великі кадрові зміни".

Сам Тимошенко у коментарі "Детектору медіа" заявив, що це "брєдні телеграм-каналів" і відмовився давати більш розгорнутий коментар.

Кирило Тимошенко обіймає посаду заступника голови Офісу президента України з 21 травня 2019 року. Він займається інформаційною та регіональною політикою. Тимошенко став одним з кураторів проєкту "Велике будівництво".