Цукерберг обманював Конгрес США ‒ звіт комісії

Ще в 2017 році власник Meta Марк Цукерберг знав, що Cambridge Analytica збирала особисті дані у Facebook.

Їх, зокрема, використовували під час виборчої кампанії Дональда Трампа. Про це йдеться у новому звіті Комісії з цінних паперів та бірж (SEC).

У звіті йдеться про те, що Цукерберг повідомив Комісії "явно не ту інформацію, яку надав Конгресу".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Так, на питання про те, як довго він знав про діяльність Cambridge Analytica, власник Facebook відповів представнику нижньої палати Конгресу США Олександрії Окасіо-Кортес:

"Я не впевнений у точному часі, але, ймовірно, це було приблизно в той час, коли це стало надбанням громадськості, я думаю, що це було приблизно у березні 2018 року. Хоча я можу помилятися".

Цю заяву Цукерберг зробив 23 жовтня 2019 року. Але 19 лютого того ж року він повідомив SEC, що про компанію, яка збирає дані в соціальній мережі Facebook і здатна вплинути на президентські вибори в США, він знав ще з 2017-го.

У звіті також наголошують, що на початку того року Цукерберг надіслав своїм співробітникам листа зі статтею видання Motherboard. Матеріал називався "Дані, які перевернули світ. Як Cambridge Analytica використала ваші дані Facebook, щоб допомогти кампанії Дональда Трампа на виборах 2016 року".

Як відомо, приватна компанія Cambridge Analytica зібрала інформацію з 87 млн профілів і, ймовірно, використала її, щоб допомогти перемозі Трампа. Її колишні співробітники співпрацювали з лідером Республіканської партії США й на виборах у 2020 році.

У компанії Meta, яка володіє соцмережею Facebook, запланували масові скорочення. Звільнити передбачається понад 11 тис. працівників. Про це йдеться у листі генерального директора компанії Марка Цукерберга до своїх співробітників.

Американський медіамагнат Марк Цукерберг продав свій будинок у Сан-Франциско за рекордні $31 млн. Угода співзасновника Facebook стала найдорожчою в Сан-Франциско з початку 2022 року.