Депутата Держдуми РФ засудили до 15 років

Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини депутата нижньої палати федеральних зборів Росії Дениса Майданова, який сприяв захопленню частини східних регіонів України. 15 лютого цього року він підтримав постанову щодо звернення до президента РФ з проханням визнати "незалежність" окупованих районів Донецької та Луганської областей. Про це повідомляє пресслужба СБУ. Крім цього, 22 лютого російський депутат проголосував за ратифікацію "договора о дружбе, сотрудничестве и взаимной помощи" між країною-агресором і терористичними організаціями Л/ДНР.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Тим самим посадовець сприяв реалізації кремлівського плану щодо захоплення України. Адже відповідні рішення держдуми РФ вище військово-політичне керівництво Росії використовувало як формальний привід для початку повномасштабного вторгнення проти України", йдеться у повідомленні. На підставі зібраних доказів суд визнав Майданова винним за статтею "посягання на територіальну цілісність і недоторканність України" і призначив покарання у вигляді 15 років ув'язнення з конфіскацією майна. "Оскільки засуджений наразі перебуває на території РФ, то початок строку відбування покарання визначено з дня його фактичного затримання", зазначили в СБУ.

Оголосили в розшук колишнього нардепа від Партії регіонів Дмитра Святаша. Він закликав отримувати російські паспорти, передає Служба безпеки України.

Зловмисником є представник Харківського осередку Партії регіонів.

Саме від цієї політсили він п'ять разів обирався до українського парламенту. Після початку повномасштабного вторгнення він виступав на підтримку країни-агресора та виправдовував захоплення частини східних і південних районів України.