"Дійте": Кулеба звернувся до Заходу через новий російський обстріл України

Український міністр закордонних справ закликав Захід діяти негайно

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Захід замінити формулу "стільки, скільки потрібно" на "так швидко і стільки, скільки потрібно" після обстрілу російськими силами Харкова, Одеси та Сумської області.

За словами Кулеби, Росія продовжує діяти, коли Захід не реагує, і це призводить до втрат людських життів. "За кожне слово, сказане, щоб пояснити, чому щось неможливо зробити для України, Росія забирає реальне життя", - написав він у своєму Twitter.

Кулеба також зазначив, що кожна система протиповітряної оборони, яка не була доставлена до України, спричиняє нові атаки Росії на міста України з використанням сотень ракет і безпілотників. Крім того, кожний снаряд, який вивозиться замість того, щоб бути доставленим до України, призводить до захоплення російськими військами додаткових територій.

"Інвестуйте у виробництво, купуйте та забороняйте експорт за межі Європи вже зараз. Мета полягає не в тому, щоб діяти "стільки, скільки потрібно", а "так швидко і стільки, скільки потрібно". Дійте!" - закликав Кулеба.

Нагадаємо, що раніше президент України Володимир Зеленський відреагував на атаку росіян на Одесу, Харків та Сумщину.