До Києва приїдуть виробники зброї із 26 країн ‒ Кулеба

У Києві найближчими днями відбудеться Форум оборонних індустрій.

Участь у ньому підтвердили понад 165 компаній із 26 країн світу. Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

За його словами, форум дасть потужний поштовх спільному виробництву і співпраці задля зміцнення України та партнерів.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Це наша ініціатива, тому що ми розуміємо, що потрібно думати стратегічно і не можна забезпечувати сталість постачань тільки за рахунок складів. Потрібно забезпечувати за рахунок нарощування виробництва і, перш за все, в Україні. Ми працюємо разом із міністром із питань стратегічних галузей промисловості Камишиним і міністром оборони Умєровим для того, щоб максимально отримати в цьому синергію і результат", ‒ сказав Кулеба.

За його словами, йдеться не тільки про європейські компанії, а й оборонні підприємства з інших частин світу.

"Оскільки всі відчувають вигоду від цього: тому що ти виробляєш щось з Україною, зміцнюєш Україну, отримуєш досвід бойового використання цієї зброї і можеш її ще більше вдосконалювати, підвищувати її вартість, плюс втілювати спільні технологічні проекти", ‒ зазначив Кулеба.

Ідея форуму зародилася ще навесні 2023 року. Основний фокус зараз на компаніях, підписанні ними контрактів і створенні альянсів.

Країни Північноатлантичного Альянсу збільшать виробництво зброї як для своїх потреб, так і для постачання Україні. Деякі союзники по НАТО вже передали Україні все, що могли, навіть на шкоду власній безпеці. Про це заявила посол США при НАТО Джуліан Сміт.

За її словами, у НАТО зосереджуються на дефіциті боєприпасів як для українців, так і для деяких членів НАТО, які надавали допомогу Україні.