"Допомога обов'язково буде": в РНБО відреагували на звернення Байдена до нації

Президент Джо Байден закликає підтримати Україну та Ізраїль у своєму зверненні до нації. Це питання національної безпеки США, бо йде боротьба демократії з автократичним світом. Таку думку висловив Олексій Данілов, секретар Ради нацбезпеки та оборони України, в ефірі національного телемарафону. Він стверджує, що автократичний світ хоче захопити країни, щоб встановити автократичний режим.

Данілов впевнений, що всі партнери, включаючи Сполучені Штати, надаватимуть допомогу Україні. Наше завдання - боронити країну і перемогти ворога. Він також висловлює підтримку наданню допомоги Ізраїлю у єдиному пакеті з Україною, бо це посилить їх обидві.

Президент Джо Байден стверджує, що напади ХАМАС на Ізраїль і вторгнення Росії в Україну мають спільні мотиви. Він засуджує дії обох сторін, бо вони хочуть знищити сусідню демократію. Президент Володимир Зеленський назвав промову Джо Байдена потужною і подякував США за допомогу у боротьбі за свободу і демократію.

  • Заклик президента США Джо Байдена підтримати Україну та Ізраїль, який він зробив у своєму зверненні до нації, є питанням національної безпеки для США.
  • Нині йдеться про боротьбу демократії з автократичним світом. Про це в ефірі національного телемарафону сказав секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов.
  • За його словами, автократичний світ "останнім часом вирішив, що він має захопити величезну частину країн світу, щоб встановити там автократичний режим".
  • "Саме так трактується промова пана Байдена. Тому я більш ніж впевнений, що не тільки Сполучені Штати, а і всі без виключення партнери будуть надавати нам допомогу. Наше завдання - боронити нашу країну, вбивати ворога якомога більше, аби скоріше досягти нашої перемоги", - сказав Данілов.

Він впевнений, що "допомога Україні обов'язково буде". Він також прокоментував надання допомоги "єдиним пакетом" з Ізраїлем.

"Йдеться не тільки про нашу країну. Поєднання нас в цій системі - великий плюс, це в жодний спосіб не розмиває ситуацію. Ми розуміємо, що в цьому єднанні буде додаткова сила", - додав Данілов.

  • Напади угруповання ХАМАС на Ізраїль та вторгнення Росії в Україну мають спільні мотиви. Про це у своїй промові в четвер увечері в Овальному кабінеті сказав президент США Джо Байден.
  • Президент Володимир Зеленський назвав промову лідера США Джо Байдена дуже потужною. Він подякував за допомогу Вашингтону і запевнив, що разом наші країни не дозволять знищити свободу і демократію.