«Довголіття – це «просто везіння»: названо ім'я нового найстарішого чоловіка планети

Британець Джон Тіннісвуд офіційно визнаний найстарішим у світі чоловіком. Про це повідомляє Книга рекордів Гіннеса.

Джон народився в Ліверпулі 26 серпня 1912 року і на сьогодні йому 111 років і 223 дні. Він заявляє, що його довголіття - це просто везіння, а в його дієті немає жодних особливих секретів. Він не палить і рідко вживає алкоголь. Його улюбленою їжею була риба з картоплею.

Зараз Джон живе в будинку для літніх людей в Саутпорті. Його дружина померла у 1986 році, після 44 років шлюбу. Вони мали дочку на ім'я Сьюзен, народжену в 1943 році.

Тіннісвуд уже понад 50 років на пенсії. Він колишній бухгалтер і колишній працівник поштової служби. Під час Другої світової війни він допомагав з пошуком солдатів і організовував поставки продовольства. Він також є найстарішим у світі ветераном Другої світової війни серед чоловіків, які залишилися в живих.

Після того, як Джону виповнилося 100 років у 2012 році, він щороку отримував вітальну листівку від королеви Єлизавети.

Книга рекордів Гіннеса підтвердила, що Тіннісвуд є найстарішим чоловіком в світі. Найстаріша жінка і загалом найстаріша людина у світі - Марія Браньяс Морера з Іспанії, якій вже 117 років.

Джон Тіннісвуд успадкував титул рекордсмена Книги рекордів Гіннеса від венесуельця Хуана Вісенте Переса Мора, який пішов із життя 2 квітня 2024 року.

У сім'ї Переса Мора було 10 дітей, і він був дев'ятим. Він виховав 11 дітей. Дональд Горске з США став рекордсменом Книги рекордів Гіннеса, що стосується вживання бургерів. Він з'їв понад 34 тисячі гамбургерів за понад 50 років.

Цікаво, що Горске стверджує, що ніколи не мав проблем зі здоров'ям, не зважаючи на таку кількість гамбургерів.