"Є питання до всіх цивілізованих держав": Маляр розповіла західній аудиторії про війну в Україні

Війна Росії з Україною є війною двох цивілізацій дикої російської і західної.

Ця війна може стати прецедентом, який розв'яже руки багатьом країнам діяти поза правилами. На цьому в ефірі німецького телеканалу ZDF наголосила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

За її словами, постає питання до всіх цивілізованих держав ‒ наскільки вони готові жити в світі, де країна, маючи просто більше ракет і зброї, вторгається в іншу країну, забирає територію та вбиває цивільне населення.

"А потім ведуться дискусії: "Це правильно чи не правильно, повертати чи не повертати", ‒ сказала Маляр.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Вона переконана, що міжнародне право мало убезпечити світ від війни. Але з'ясувалось, що воно не працює, як і не працює колективна безпека.

"Тому тут всі західні країни повинні сказати собі: чи готові вони жити в такому світі? А не просто дискутувати: "А як вести перемовини з країною, яка геть не хоче дотримуватися жодних правил, які цим цивілізованим світом встановлені?" ‒ додала Маляр.

Вона також розповіла, в яких складних умовах українським війська вдається просуватись вперед.

"Українці всупереч військовій науці ризикнули і пішли у наступ в умовах, коли у ворога більше людей, більше зброї та перевага у повітрі. Наша армія робить неймовірне і просувається вперед. Але без зброї неможливо звільняти території. Ми вдячні за військову допомогу всім нашим партнерам, без цієї допомоги не було б наших перемог. Втім, війна триває і зараз у ворога зберігається перевага в озброєнні", ‒ зазначила Маляр.

Українські війська проводять штурмові дії на Шахтарському та Мелітопольському напрямках. Окрім того, ЗСУ досягли певних успіхів поблизу Бахмута, Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки. Про це свідчать нові карти бойових дій, опубліковані Інститутом вивчення війни (ISW).

Збройні сили України в ході штурмових дій взяли під контроль Андріївку. Продовжують наступ і мають частковий успіх в районі Кліщіївки на Донеччині. Про це вранці 15 вересня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.