Екскомандир «Азова» назвав головне досягнення ЗСУ цього року

Головні досягнення Збройних Сил України у 2023 році

Перехід до сучасних технологій та методів ведення бою є головним досягненням Збройних Сил України у 2023 році. Про це повідомив Максим Жорін, колишній командир батальйону "Азов" та заступник командира 3-го окремого штурмового батальйону розмові з журналісткою ТСН Оксаною Радіоновою.

«За рахунок цих технологій ми вже багато в чому перевершуємо дії нашого ворога. Ми можемо ефективно захищати наших людей та завдавати неочікувані удари», - зазначив Жорін.

За словами Жоріна, Україна ще не дуже активно просувається в цьому напрямку, але ситуація на фронті вимагає швидкого розвитку. Екс-командирові батальйону "Азов" цей рівень української армії здається нормальним, але він вважає, що усі інші армії світу також повинні досягти цього рівня.

Адміністрація України планує значно збільшити виробництво зброї у наступному році. Основний акцент буде зроблено на розробку засобів протиповітряної оборони, зокрема збільшити кількість ППО комплексів.

Зауважимо, що Девід Петреус, колишній директор ЦРУ та командувач міжнародних коаліцій в Іраку та Афганістані, вважає, що Україна не досягла того брейктру, якого всі очікували через недостатні постачання озброєння.