Екснардеп Рабінович постане перед судом за держзраду

Вадим Рабінович стане перед судом за держзраду

Колишнього нардепа забороненої політичної партії "Опозиційна платформа – За життя" Вадима Рабіновича обвинувачують в розповсюдженні антиукраїнської пропаганди серед населення й політичного керівництва країн Європейського Союзу. За це йому доведеться відповідати перед судом.

Депутат розповсюджував серед населення та політичного керівництва країн Європейського Союзу антиукраїнську пропагандистську інформацію.

Рабінович виступав і давав інтерв'ю, в яких поширював маніпулятивні висловлювання, що завдали шкоди суверенітету, територіальній цілісності та безпеці України. Його пропагандистська діяльність сприяла російському керівництву в досягненні військово-політичних цілей та надала рф підтримку у проведенні підривної діяльності проти України.

Наразі обвинувальний акт проти Рабіновича направлено до суду. У вересні 2023 року екснародного депутата оголосили у розшук, але вже у лютому 2022-го він вилетів до Ізраїлю на офіційне запрошення парламенту цієї країни і не повернувся назад до України.

Також важливо зазначити, що інші депутати, зокрема Ігор Васильковський, Ігор Коломойський і Геннадій Корбан, також втратили громадянство України за указом президента.