Експерт: «Кинджали» – це психологічний фетиш ворога

Україна отримала комплекси Patriot

Україна отримала зенітно-ракетні комплекси Patriot, після чого російські "кинджали" стали просто психологічним фетишем. Про це заявив директор компанії Defense Express Сергій Згурець.

Ефективний удар по українським ТЕЦ

Згурець підкреслив, що окупанти намагалися використовувати "кинджали" для ударів по українських ТЕЦ з метою досягнення великого ефекту. Він навів приклад, коли ракета пробила стелю, декілька поверхів, увійшла в басейн, який забезпечує охолодження станції, і вибухнула під землею.

Проте, на думку Згурця, після появи зенітно-ракетних комплексів Patriot "кинджали" перетворилися на психологічний фетиш, оскільки ці комплекси можуть ефективно збивати їх.

Уламково-фугасні боєголовки

Директор Defense Express пояснив, що бойові частини "кинджалів" важать до 500 кг і мають титановий корпус. Велика кінетика, яка досягається завдяки масі, помноженій на швидкість, дозволяє їм завдали потужних ударів.

За словами Згурця, Україна стикається лише з уламково-фугасними боєголовками "кинджалів", які використовуються для ураження захищених споруд.

Це фактично не спричинило жодних наслідків для функціонування самої станції. Це було на початках бойових дій, а зараз після появи Patriot, який збиває "кинджали" достатньо ефективно, вони перетворилися, скоріше, у психологічний фетиш. Це такий собі рекламний гіперзвук.

2 січня Росія запустила на столицю України баражуючі боєприпаси типу Shahed та крилаті ракети Х-101/Х555Х-55. Крім того, були запущені аеробалістичні ракети "Кинджал". Усі ці ракети були знищені силами Протиповітряної Оборони.

Додаткові матеріали:

  • Кремль підняв усі носії "кинджалів". Чого чекати далі?
  • Китай відреагував на масштабні обстріли РФ по Україні
  • Скільки ракет випустила Росія по Україні за час війни
  • Чи збільшилася кількість ракет у Росії: відповідь розвідки
  • "Техніка нацистів і військові склади". Пропагандисти виправдали масований удар по Україні