ЄС потрібно допомогти Україні та готуватися до вирішення "російської проблеми", - Борель

Євросоюз повинен діяти проти агресії Росії

Головний представник ЄС Жозеп Боррель закликає Євросоюз діяти у протистоянні з агресією Росії шляхом здійснення трьох основних напрямків. Про це він заявив під час свого виступу на Мюнхенській безпековій конференції 18 лютого.

По-перше, Боррель наголосив, що необхідно збільшити економічну підтримку України. "Ми повинні продовжувати надавати економічну та військову допомогу Україні, зосереджуватися на безпеці країни у майбутньому, а також готуватися до тривалого протистояння з Росією", - сказав він.

"Це буде новий тип війни, у якому будуть задіяні дрони та штучний інтелект. Нам потрібно зробити більше і швидше", - додав Боррель.

Крім того, Боррель підкреслив важливість зобов'язань безпеки України та членства ЄС. Країни-члени Євросоюзу продовжують працювати над гарантіями безпеки, але для України членство в ЄС є найважливішим зобов'язанням безпеки.

Нарешті, Боррель попереджає, що Європі необхідно посилити свої оборонні здібності, оскільки Росія готується до тривалого протистояння з НАТО.

"У нас є "російська проблема", і ми повинні діяти відповідно. Наші військові зусилля мають бути сильними та співпрацювати зі США", - заявив він.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський сподівається отримати "гарантії безпеки" від союзників, що допоможе розблокувати допомогу від США.