Естонія оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Уряд Естонії вирішив надіслати Україні ще один пакет військової допомоги.

Він складається переважно з безпілотників, засобів індивідуального захисту та зимової форми. Про це повідомляє видання Baltic Times.

Естонія також підтримує Україну індивідуальним спорядженням: бронежилетами, пластинами для них, польовою формою, зокрема зимовою, та іншим одягом.

Крім того, в Україну відправлять дрони, набори для чищення зброї, дихальний апарат швидкої допомоги та інше обладнання.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Україна все ще потребує нашої допомоги й підтримки у протистоянні російській агресії. Наш пакет допомоги цього разу відповідає запитам про допомогу, отриманим від України, а також двостороннім угодам між силами оборони та Kaitseliit (добровольчі воєнізовані формування в Естонії. Поряд зі Збройними силами входять до складу Сил оборони Естонії ‒ Gazeta.ua) з їхніми партнерами в Україні", ‒ заявив міністр оборони Естонії Ханно Певкур.

Раніше Естонія вже передавала Україні протитанкові ракети Javelin, гаубиці, протитанкові міни, гранатомети, міномети, транспортні засоби, засоби зв'язку, медичне приладдя, засоби індивідуального захисту та тактичні продуктові набори.

Видання також нагадує, що у співпраці з Німеччиною Естонія передала Україні два польові госпіталі та медичне приладдя на суму майже 15 млн. Третій польовий госпіталь передадуть Україні у співпраці з Нідерландами й Норвегією, які внесли 7,8 млн у проєкт.

Україна очікує від західних партнерів збереження рівня підтримки у 2023 році, а також нових кроків на випередження російського тероризму. Важливо, щоб були збережені всі елементи підтримки України, і щоб ця підтримка не зменшувала оборони, заявив президент України Володимир Зеленський.

Президенти Латвії Еґілс Левітс, Литви Ґітанас Науседа й Естонії Алар Каріс узяли участь у виготовленні окопних свічок для українських військових.