Європа має готуватись до війни проти Росії? Німецькі аналітики шокували своєю доповіддю

На тлі песимістичних заяв союзників про фінансову ситуацію, з'явилася доволі дивна заява. За дослідженням Німецького товариства зовнішньої політики (DGAP), країнам-членам НАТО лише залишилось 6-9 років до можливого нападу Росії.

Оцінки зазначають, що Росії потрібно приблизно 6-9 років для відновлення армії та збройного потенціалу, достатнього для нападу на НАТО. Одним з найефективніших способів запобігти цим планам Кремля є послаблення російської армії в Україні.

Ця заява є несподіваною, оскільки були вже звикли до песимістичних прогнозів та росієцентричних оцінок з боку союзників. Проте, отримані результати дослідження належать Німецькому товариству зовнішньої політики, колективу, який має досить аполітичний статус.

Згідно з повідомленням, російська армія зможе тренувати близько 280 000 новобранців щорічно, таким чином, за 6 років це складе приблизно 1,7 мільйона нових рекрутів. Це число збільшиться до 2,8 мільйонів відповідної вікової категорії за 10 років з урахуванням досвіду воєнної активності в Україні, Сирії та інших країнах.

На відповідь НАТО потрібно бути готовим до війни за 5-8 років раніше, ніж це зробить Росія. Це означає, що необхідно швидко відновити всі склади, замінити застаріле озброєння новими, щоб уникнути проблем з постачанням боєприпасів та зброї в майбутньому.

Пропонується п'ять кроків, які НАТО повинно зробити, щоб забезпечити своє виживання. Серед них, зміцнення підтримки Збройних Сил України, інтеграція України до європейського оборонного сектору, досягнення балансу відносин із США, посилення санкцій проти російського ВПК та збільшення оборонних потужностей Німеччини. Ці кроки дуже вигідні для Європейського Союзу, НАТО та України.

Це прорив в регіональній геополітиці та стратегії колективної безпеки. Україна повинна підтримати ці рекомендації та побудувати на них нову міжнародну політику для відновлення як держави. Незважаючи на це, зробити це буде нелегко.