Фонд Future for Ukraine відвідав мужню Чорнобаївську громаду напередодні річниці повномасштабного вторгнення

24 лютого 2022 року стало точкою відліку нової реальності українців. Рік потому команда фонду Future for Ukraine Україна повернулася з гуманітарної місії з Херсонщини, де попри постійні обстріли російської армії, і далі борються наші земляки.

2223 лютого команда фонду Future for Ukraine Україна вирушила до Чорнобаївської територіальної громади в Херсонській області. Це вже друга гуманітарна місія Фонду до Херсонщини й цього разу вони також прагнули висвітлити реальне життя населення після приходу російських загарбників.

Окупація в Чорнобаївці торкнулася майже всіх сфер зруйновані дороги та цілі населенні пункти. Логістика залишається порушеною, через що місцеві жителі часто не мають доступу до найнеобхіднішого. Крім того, в регіоні бракує роботи, а фінансове становище людей ускладнюється тим, що їм потрібно відбудовувати домівки.

Наше село просто знищували. Ми сиділи в підвалі. Але якби туди влучило, то нас би вже ніхто не знайшов

"Наше село просто знищували. Ми не знали, де ховатись, сиділи в підвалі. Але якби туди влучило, то нас би вже ніхто не знайшов. Утім, ми про це тоді не думали, а боялися лише за дітей", з болем згадує часи окупації Людмила з села Посад-Покровське.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Проблема все ще стоїть дуже гостро. Тому ми намагаємося підтримати їх у цій нелегкій ситуації та регулярно оголошуємо збори коштів на гуммісії. Ми вдячні партнерам, які доєднуються до підготовки гуманітарних пакунків. Усе це є неоціненною допомогою в наших прагненнях повернути нормальне життя до населених пунктів, спустошених війною", зазначає Олена Ніколаєнко, волонтерка-кураторка з питань встановлення зв'язків із міжнародними фондами, стратегії та розвитку FFU.

У межах гуманітарної місії фонд доставив продукти, засоби особистої гігієни, набори побутової хімії, одяг, дитячі підгузки, корм для тварин тощо. Понад 350 сімей отримали набори гуманітарної допомоги.

Таке щастя було і стільки сліз, як прочитали, що наші викурили орків із села й можна вертатись

Антоніна з села Благодатне одна з тих, хто одержав пакунки з допомогою. Вона з родиною виїжджала на час окупації та була в розпачі, побачивши наслідки російського загарбництва.

"Таке щастя було і стільки сліз, як прочитали, що наші викурили орків із села й можна вертатись. Але як побачили, що ті наробити із селищем були вже інші сльози. Дякувати Богу, наші люди найкращі. До нас їздять волонтери, привозять допомогу. Стає легше потроху. Головне щоб не забували про нас і приїжджали з допомогою", з надією говорить Антоніна.

"Кожна гуманітарна місія не така, як попередня. Цього разу ми намагалися, окрім допомоги людям, якомога більше знімати та фіксувати наслідки російської окупації. Розбиті будинки, розтрощена школа… Коли бачиш усе на свої очі, мимоволі пришвидшується серцебиття", ділиться Ольга Глюза, волонтерка-кураторка Гуманітарного штабу Future for Ukraine.

FFU регулярно проводить гуманітарні місії на деокуповані та прифронтові території. Волонтери вже забезпечили гуманітарною допомогою мешканців звільнених сіл Харківщини, побували у незламному Миколаєві та відвідали мешканців прифронтових сіл на Донеччині.

27 грудня спільними зусиллями благодійних фондів, громадських організацій і представників бізнесу, волонтерів була реалізована гуманітарна місія до звільненої Херсонщини.