FT повідомило, про що говорив Путін на зустрічі з Сі

FT повідомило, про що говорив Путін на зустрічі з Сі

Путін обговорив з Сі Цзіньпіном угоду щодо "Сили Сибіру-2"

Під час зустрічі Володимир Путін підняв три питання перед главою КНР Сі Цзіньпіном. Одне із питань стосується угоди щодо газопроводу "Сила Сибіру-2". За даними Financial Times, угода зупинилася через вимоги Китаю щодо ціни та обсягів поставок.

За інформацією FT, Китай вимагав низьку ціну, близьку до внутрішніх цін Росії, а також планував купити лише невелику частину запланованої потужності газопроводу. Окрім цього, обговорювалися питання про проходження конференції в Женеві і розширення активності китайських банків у Росії.

Москва вважає вимоги Пекіна щодо ціни та обсягів поставок необґрунтованими, стверджує британська газета.

На зустрічі Володимира Путіна з Сі Цзіньпіном не було глави "Газпрому" Олексія Міллера, що створює певні незручності для російської делегації. Крім того, звіт банку "Сила Сибіру-2" виключив газопровід з прогнозу прибутку "Газпрому", що спричинило його зниження майже на 15% у 2029 році.

За даними Financial Times, Китай і Росія обговорюють можливість фінансування торгівлі компонентами для російської оборонної промисловості, що може посилити санкції США. У свою чергу, КНР заперечує такі звинувачення і називає торгівельні відносини з РФ "нормальними".

Згідно з інформацією газети, Китай відмовився від участі в саміті України в Женеві. Угода щодо "Сили Сибіру-2" також стала нескладним завданням, а співробітництво з китайськими банками буде меншим, ніж хотіла Росія.

Джерело: УНН

Читайте також: