Глава Пентагону провів розмову з Умєровим після масованого ракетного удару по Україні

Сполучені Штати та Україна підтримують тісний контакт

Міністр оборони США Ллойд Остін провів телефонну розмову з міністром оборони України Рустемом Умєровим. Під час розмови глави оборонних відомств обговорили загрози з боку Росії, а також останній напад російських сил на українські міста.

Остін підтвердив підтримку Сполучених Штатів та міжнародної коаліції народу України. Вони заявили, що залишатимуться непохитними в підтримці українського народу.

Президент США Байден засудив російську атаку

Президент США Байден відреагував на масштабний обстріл України, назвавши його нагадуванням про намір російського президента Путіна знищити Україну і підкорити її народ.

Масована атака Росії на Україну

Вночі ворог вдався до масованої атаки проти України. Спочатку було атаковано місто Шахеди, де було випущено 36 безпілотників. Також ворог запустив крилаті ракети та зенітні ракети С-300 по Харкову.

  • 90 крилатих ракет повітряного базування;
  • 5 аеробалістичних ракет «Кинджал»;
  • 4 протирадіолокаційні ракети;
  • 1 ракету Х-59;
  • 14 зенітних ракет С-300.

Загалом ворог застосував 158 ракет та безпілотників. Протиповітряна оборона знищила 114 цілей.

Росія відволікала Раду Безпеки ООН

Сполучені Штати звинуватили Росію у відволіканні Ради Безпеки ООН темами про Революцію Гідності в Україні. Саме в цей час Москва готувала наймасштабніший ракетно-повітряний удар по українських містах.

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця охарактеризував російського представника Василя Небензю як особу «з ампутованою совістю і відрізаною гідністю».