Голова МЗС Угорщини пояснив свій візит до Мінська

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що під час візиту у Білорусь він закликав до припинення вогню в Україні та початку мирних переговорів.

Сійярто також заперечив, що вів у Мінську переговори з росіянами, пише Magyar Hirlap.

"Якщо я хочу домовлятися з росіянами, я поїду до Москви і доповім про це. Мені не потрібно вести переговори з росіянами в Мінську таємно", сказав голова МЗС Угорщини.

За його словами, він закликав білорусів не робити воєнних кроків для ескалації конфлікту.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Я сказав про це своїм білоруським партнерам і попросив їх... не вживати воєнних кроків, кроків, які можуть призвести до продовження війни", сказав Сіярто.

Міністр оборони Олексій Резніков відреагував на візит очільника МЗС Угорщини до Мінська. Сказав, що деякі політики живуть у паралельному всесвіті.

Резніков наголосив, що дехто намагається знайти якусь вигоду з агресорки Росії тоді, коли "антикремлівський альянс" зростає.

13 лютого Петер Сіярто прибув до Мінська з метою мирних переговорів. Це був перший за дуже тривалий період візит європейського посадовця такого рівня до Мінська.

Сійярто після візиту заявив, що закликав до "якнайшвидшого досягнення миру".

Після початку російського великого вторгнення між Києвом та Будапештом погіршились і без того напружені раніше відносини. Наприкінці січня прем'єр Віктор Орбан виклав свою позицію щодо поточної ситуації російсько-української війни. Судячи з неї, він не вірить у перемогу України та вважає, що вона поступово перетворюється на некеровану руїну.

Після цього МЗС України викликало угорського посла для пояснень.