Головні новини дня: вбивство полоненого і захист Бахмута

Gazeta.ua нагадує про головні новини понеділка, 6 березня.

ЗМІ і Telegram-канали опублікували відео, на якому російські окупанти розстрілюють українського військовополоненого. Чоловіка вбили після слів "Слава Україні". Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець відправив відео міжнародним партнерам і колегам. Офіс генпрокурора відкрив провадження.

Бої в районі Бахмута на Донеччині досягли найвищого рівня напруження. Про це сказав командувач Сухопутних військ Олександр Сирський. Вчора генерал-полковник відвідав частини, які здійснюють оборону міста та на підступах до нього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "18 рашистів демілітарізовано" захисники знищили російську ДРГ

Кабінет міністрів на позачерговому засіданні 6 березня затвердив директора Національного антикорупційного бюро України. Ним став Семен Кривонос. Рішення підтримали всі міністри, окрім віцепрем'єр-міністра з відновлення України міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова. До початку голосування він заявив про конфлікт інтересів і не брав участь в голосуванні.

Служба безпеки України затримала заступника голови Одеської обласної військової адміністрації Ігоря Ткачука. Про затримання посадовця повідомив голова адміністрації Максим Марченко. По якій саме справі затримали не розповів.

Президент Володимир Зеленський звільнив з посади заступника голови СБУ Олександра Якушева, начальника управління СБУ у Сумській області Едуарда Федорова, начальника управління СБУ у Запорізькій області Бориса Безрукого, начальника департаменту охорони державної таємниці та ліцензування СБУ Ігоря Носка і начальника департаменту господарського забезпечення Олександра Провоторова.