Головний конкурент Трампа знявся з виборів у США

Кандидат у президенти США Рон ДеСантіс відмовляється від участі в перегонах

Губернатор Флориди та кандидат у президенти США від Республіканської партії Рон ДеСантіс заявив, що він призупиняє свою кампанію для висування його кандидатом в президенти. Про це він повідомив у відеозаписі, опублікованому в X.

“Якби я міг зробити більше, щоб забезпечити сприятливий результат, зробив би це. Але я не можу просити своїх прихильників жертвувати свій час і ресурси. У нас немає чіткого шляху до перемоги. Тому сьогодні я призупиняю свою кампанію”, - заявив ДеСантіс.

ДеСантіс підкреслив, що більшість республіканських виборців прагнуть надати Дональду Трампу ще один шанс. “Я підтримую його, оскільки ми не можемо повертатися до старої республіканської гвардії минулих років або до перепакування, сформованого з перегрітого корпоративізму, яке представляє Ніккі Хейлі”, - додав він.

Трамп обіцяє зупинити війну в Україні

Експрезидент США Дональд Трамп обіцяв, що у разі перемоги на виборах цього року він зупинить війну в Україні ще до свого інаугураційного промови. Він зробив цю заяву під час зустрічі з прихильниками в штаті Нью-Гемпшир.

Адміністрація Білого дому та НАТО висловлюють занепокоєння, що в разі перемоги Трампа підтримка України може бути максимально скорочена. У той же час, війна продовжуватиметься ще декілька років.

Президент України Володимир Зеленський знову звернувся до Трампа та запросив його в Україну. Він підкреслив, що наміри Трампа закінчити війну за 24 години є дуже небезпечними.

Раніше Трамп після перемоги на республіканських праймеріз в Айові заявив, що дуже швидко вирішить ситуацію з війною в Україні.